A váratlan vendég-márciusi mese

A második osztály februárban sokat gondolkodott, milyen próbatételek várnak rájuk. Megbeszélték ki mit szeretne megvalósítani. Szerették volna megnyerni a farsangi jelmezversenyt. Képzeljétek el, annyit készültek, gyakoroltak, hogy tényleg övék lett az első díj. Volt nagy öröm és boldogság az osztályban. Ki is használták ezt az óriási lelkesedést és további terveket szövögettek. Gyorsan teltek a napok, beköszöntött a tavasz első hónapja a március. Már lehetett érezni a nap csiklandozó sugarait, amint a gyerekek arcát melegíti. Tréfás kedvében van ilyentájt az időjárás, reggel csíp, délben simogat. Ilyen vicces kedvükben voltak a 2.dések is, s egy reggel úgy gondolták megtréfálják Ági nénit. Amikor a tanító néni kiment a teremből a tízóraiért az összes csemete elbújt. Volt aki, a pad volt aki, a tanári asztal alá, akadt olyan gyerek is, aki a fogason lógó kabátok közé rejtőzött el. Amikor Ági néni belépett a terembe, a tízórais tálcával a kezében csodálkozó tekintettel nézett körbe, de gondolta, hogy itt valami huncutság készül:

–  Jaj, eltűnt az osztályom, nahát, hol lehetnek? Mi lesz most velem, kiket fogok most megölelgetni? – mondta sírós hangon.

Közben a padok, az asztalok és a kabátok alól kiszűrődött egy-két kuncogás, de nem jött elő senki. Ági néni így folytatta a játékot:

–  Most hoztam be a kedvenc tízóraijukat ki fogja most megenni? – zokogta játékosan.

–  Mi a tízórai Ági néni? – kérdezte egy hangocska.

–  Jaj, már képzelődöm is olyan mintha valaki szólt volna, de nem látok senkit – mosolygott.

Erre a gyerekek elkezdek nevetni, és előjönni rejtekhelyükről.

–  Na gyertek egyetek, asztalalólbújkálók, úgy megijesztettetek, hogy már azt sem tudtam merre szaladjak – mosolygott Ági néni.

Már épp befejezték az evést, amikor halk neszre lettek figyelmesek.

Ági néninek már nem is kellett mondani semmit a gyerekek egy szempillantás alatt körbeültek a szőnyegen. El kezdett leereszkedni a meseláda. Szépen csendesen forgott a levegőben, a nap színében tündökölt és apró virágszőnyeg borította be az osztályt.

Amikor a meseláda leért a szőnyegre kitolódott a márciusi fiók.

Ági néni kivette a papírtekercset és belekezdett a történetbe.

A mese teljes szövege itt letölthető le:

Márciusi mese

Vidám, tavaszi napsütésben, madár csicsergésben gazdag márciust kívánok mindenkinek!

 

Fotók forrása: pixabay.com