Bemutatkozás

 

Ha itt vagy, bizonyára vannak kérdéseid a gyermekedre vonatkozólag és keresed az utat hol is kaphatnál ezekre választ vagy segítséget.

Szeretnénk neked bemutatni Fejlesztőházunk létrehozásának alapgondolatát és hitvallásunkat.

A Képes Vagy Rá Fejlesztőházat azzal a céllal hoztuk létre, hogy minden csemete élje át a tanulás, a felfedezés a jó közösséghez tartozás örömét. Családias, bátorító, szerető közegben.

Három szóval tudnánk röviden összefoglalni üzenetünket. Hit, remény és szeretet.

Abban hiszünk, hogy minden gyermek képes tanulni és minden gyermeknek jár értelmi és érzelmi képességeinek optimális kibontakoztatása. Olyan holisztikus szemléletet szeretnénk átadni, mellyel a csemete a hagyományos fejlesztőfoglalkozásokon túlmutató cselekvő, gondolkodó, problémáit helyes megküzdési stratégiákkal rendelkező gyermekké váljon.

Neked, mint szülőnek is szeretnénk a fejlesztőház nevében rejlő üzenetet tolmácsolni és lehetőséget adni havi egy személyes vagy csoportos találkozásra, hogy a többi szülővel együtt beszélgessünk a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdésekről estleg hiedelmekről.

Mindig van remény, ezt nem szabad elfelejteni és tovább adni a gyermekeknek.

A gyermekek iránti szeretetünk és tiszteletünk vezet minket az úton, amin elindultunk és haladunk folyamatosan.

A legújabb vizsgálati és terápiás eljárások, módszerek birtokában magas szakmai színvonalat biztosítunk.

Személetünkre gyermekközpontúság jellemző, a lehető legnagyobb mértékben igazodunk a gyermekek egyéni igényeihez. Mivel a gyermekek elsődleges tevékenysége a játék, a foglalkozások játékos formában, a tevékenységek gyakori váltogatásával, így a gyermekek motivációjának folyamatos fenntartásával zajlanak. Speciális eszközökkel, módszerekkel tesszük élvezetessé a foglalkozásokat.

Az időben megkezdett szakszerű fejlesztéssel behozhatók, megszüntethetők vagy csökkenthetők hátrányok.