Pozitív Identitású Szülői Est

Minden hónapban tartunk egy olyan délutánt, ahol kötetlen beszélgetés keretén keresztül nyíltan, folytatunk párbeszédet felmerülő nevelési kérdésekkel kapcsolatban.

Mindezt különböző szituációkat bemutatva játékos módon. Olyan gyakorlatokkal fűszerezve egymást támogatva, amit a szülők be tudnak építeni mindennapi életükbe kényes nevelési helyzetekben.

Ezzel is szeretnénk segíteni a szülőket, hogy nincsenek egyedül problémáikkal mindenre próbálunk megoldást találni.

A nevelés hármas egységet alkot a gyermek, a család és a pedagógus. Hatékonysága akkor a legoptimálisabb, ha ez a triász összhangban tud működni a csemete érdekében.

Szeretnénk, ha ezek az estek pozitív tapasztalatokkal, élményekkel, gyakorlatokkal gazdagítanának minden résztvevőt.

A hagyományos és legújabb nevelési módszereket, trendeket ötvözve a szülők igényeit, kérdéseit kielégítve.

Hitvallásunk, hogy nemcsak a gyerekeknek hanem a szülőknek is rendelkezni kell stratégiákkal, hogy meg tudjanak birkózni a gyermekneveléssel kapcsolatos kétségeikben, hiedelmeikben.

Nagyon sok információ, könyv áll most a rendelkezésünkre hogyan neveljünk gyermekeket, de tudni kell, hogy nincs két egyforma gyerek. Minden gyermekhez más út vezet.

Hogyan fegyelmezzünk?
Hogyan bátorítsunk?
Hogyan dicsérjünk?
Hogyan válasszunk iskolát?
Hogyan tanuljunk?
Hogyan korlátozzunk?

És lehetne még a hogyanokat folytatni. Azt szeretnénk, ha ezekre kérdésekre közösen keresnénk meg a választ tapasztalatokat cserélve, cselekedve nem a tökéletességre törekedve, hanem az eredményességre.

Ha van kedved egy gyerekekről, gyerekekért szóló közösséghez csatlakozni tarts velünk az úton, hiszen közös cél vezérel minket a hármas egység harmonikus működése.