“Ly” gyakorlására játékos feladatok 1-2.osztály

Az “ly-os” szavak megjegyzése nehézséget szokott jelenteni a gyerekeknek. Ezek a feladatok lehetőséget teremtenek a gyakorlásra. Amit fejlesztenek:  olvasástechnika, analízis-szintézis, fogalmi gondolkodás, szókincs, szövegértés, helyesírás, figyelem, memória. Akár differenciálásra is használhatók.

Elolvasom ““Ly” gyakorlására játékos feladatok 1-2.osztály”

Félévi értesítő- Maradjunk higgadtak!

A Lakihegy Rádióban a félévi értesítőről beszélgettünk. Hamarosan eljön a félév lezárása és ezzel a félévi értesítők kiosztása. Sok diák, szülő szorongásként éli meg ezeket a napokat. Szerintem minden szülő büszke lehet a gyermekére, osztályzattól függetlenül. Ne hagyjuk gyerekeinket abban a tévhitben felnőni, hogy azt érezzék, a szeretetünk attól függ, hogyan teljesítenek az iskolában. “Egy szülő nem adhat nagyobb ajándékot a gyerekének, mint hogy büszke rá!”

Elolvasom “Félévi értesítő- Maradjunk higgadtak!”

Félévi gyakorlás 1.osztály-Meixner módszerrel tanulóknak

Közeledik a félév, még van idő a felmérők előtti ismétlésre. Ezek a feladatok alkalmasak a Meixner módszerrel tanuló gyerekeknek gyakorlásra, hogy megtapasztalják a képes vagyok rá érzését! Érdemes minden gyerek munkájánál magunknak feljegyezni melyek azok a hangok/betűk amelyeket téveszt olvasásban, írásban erre alapozhatjuk a differenciálást és a fejlesztést. Nagyban segítjük vele az olvasás és írás tanulásának hatékony elsajátítását. 

Elolvasom “Félévi gyakorlás 1.osztály-Meixner módszerrel tanulóknak”