Játék zajokkal, zörejekkel,hangokkal

A mai Képes vagy rá! coaching szemléletű iskola-előkészítő foglalkozáson, sok érdekes téma mellett a hallási figyelemmel és a robotnyelv megértésével foglalkoztunk.

Egyszerű mindenki számára kivitelezhető ötletet osztok meg veletek. Olyan telefonra van szükségetek, amelyen van hangrögzítő. Ha nincs, van olyan alkalmazás, ahol letölthető ez a funkció. Vegyetek fel a lakásban, iskolában, óvodában olyan zajokat, zörejeket, amelyekkel a gyerek már találkozott. Fontos a sikerélmény! 

Ezeket a zajokat, zörejeket a fejlesztőházban vettem fel, amit mos közzé teszek. Használjátok, próbáljátok ki! A gyerekek nagyon szeretik. 🙂 

Segítség:

  1. WC lehúzás
  2. Vízcsapból folyik a víz
  3. Papír gyűrés hangja
  4. Orrfújás
  5. Lépkedés
  6. Kulcscsörgés
  7. Kopogás
  8. Hajszárító
  9. Csengő
  10. Asztali ceruzahegyező

Miután a gyerekek nagyon szuperül kitalálták minek a hangját hallották, az ő “hangjukat” is felvettem. A játék az volt, hogy állatok bőrébe bújtak és annak az állatnak a hangját kellett utánozniuk, amivé váltak. Ez némi szervezést igényelt, hogy csendben maradjanak, csukják be a szemüket és csak az az állatka nyissa ki a szemét, akit felébresztek, azzal, hogy a fejükre teszem óvatosan a kezem. Miután minden cica, kutya, kakas, majom, oroszlán, ló, egér, kutya felébredt vissza hallgattuk az utánzott hangokat. Ki kellett találni milyen állatnak a hangját hallottuk, és ki volt az a társuk, aki ezzé az állattá változott. Nagy volt az öröm, mindenki sikerélményhez jutott és ami nagyon fontos aktív részesei voltak az egész játék folyamatának a tervezéstől a kivitelezésig. Iskolás gyerekekkel is nagyon jól használható játék.

Amit fejlesztenek: akusztikus észlelés, akusztikus figyelem, szerialitás, érzelmi intelligencia, kooperációs készség, kreativitás.

Derűs napokat, csodás decembert kívánok mindenkinek!

Add tovább, hogy megmaradjon! 🙂  

 

Kiemelt kép forrása: Pixabay