Iskolai előkészítés

Mi, szülők nagy felelősséggel bírunk gyermekeink jövőjét illetően. Mindannyian azt szeretnénk, ha gyermekünk jól érezné magát a kortárs közösségben, ha örömmé válna számára az iskolai tanulás, s ha sikeres is lenne a tanulásban. Azonban a legfontosabb az, hogy gyermekeink pozitív önértékelésű, jól kommunikáló, együttműködni tudó és az életet szerető felnőtté váljanak. A boldog, kiegyensúlyozott életnek ezek az alapjai.

Az iskola előkészítő foglalkozások okoskocka fejlesztő eszközcsaláddal történnek pszichológusból, logopédusból és fejlesztő pedagógusokból álló szakmai team fejlesztette ki. Több éves kutató munka eredményeképpen, a legkorszerűbb tudományos eredmények gyakorlatba ültetésével készült a program. A program célja, hogy speciális részképességekre fókuszálva intenzív fejlesztést érjen el. Mindezt játékos és élvezetes módon, hogy majdan az iskolai tanulás, a gondolkodás, az önkifejeződés magas szintűvé váljon.

A foglalkozások nagyon változatosak, 10-15 perces váltással mindig új tevékenység, új játékos feladat jelenik meg. Főként az okoskocka eszközökkel dolgozunk, valamint mese-feldolgozás, torna, kísérlet, érzelmi intelligenciát fejlesztő feladatok tarkítják a foglalkozásokat. Mindegyik tevékenység kissé rendhagyó és specifikus, az írást, olvasást, számolást alapozó funkciókra és a szövegértés fejlesztésére fókuszálnak.

A gyerekek nagyon élvezik a foglalkozásokat, s annak ellenére, hogy sok dologgal foglalkozunk rövid időn belül, mégsem fáradnak el. Ennek oka a játékosság és az érdekes kihívások.

Az óvodai foglalkozások az iskolakészültségre, valamint a szövegértés fejlődésére fókuszálnak. Az iskolai program pedig a hatékonyabb olvasás, számolás, szövegértés és a tanulási módszerek kiépítésére helyezi a hangsúlyt.