Varga Nikolett

A nevem Varga Nikolett, 26 éves, angol szakon diplomázott budapesti lány vagyok. A tanítással rögtön diplomaszerzés után kezdtem el foglalkozni, kezdetben csak ismerősök csemetéit oktattam, korrepetáltam angolból, magyarból, matematikából és szinte minden tárgyból, amiből erre szükség volt.

Mindig is nagyon szerettem a gyerkőcöket és hála istennek, könnyen meg is találom velük a közös hangot. Fantasztikus dolog, amikor a közös munka eredményeként egy-egy jó jegy születik az iskolában és örömmel telefonál a szülő, hogy sikerült javítani az addigi eredményeken.

Szeretek az embereknek segíteni, kommunikatív és empatikus embernek gondolom magam. Az eddig tanítással eltöltött éveim alatt igyekeztem, hogy a gyerekek az angol nyelvet kíváncsisággal, jókedvvel, szeretettel fogadják és a közös munka eredménye sikerélményt nyújtson számukra.

A kudarc olykor velejárója az életnek, nem sikerülhet minden elsőre, de a magunkba, illetve elsősorban a gyerekeknek önmagukba vetett hite kulcsfontosságú, véleményem szerint. Ezt az elvet oktatási módszerem, tematikám is tükrözi, bátorítom, önbizalomra igyekszem tanítani a gyerekeket az angol nyelv elsajátítása mellett.

Eddigi oktatásban eltöltött éveim alatt taníthattam óvodás, iskolás gyerekeket is, de középiskolások és felnőttek is voltak szép számmal a tanítványaim között. A kisgyermekek tanításának szépsége, hogy amellett, hogy könnyebben motiválhatóak, játékokkal, mókás feladatokkal szórakozva taníthatóak, betekintést nyerhetünk kis lelkivilágukba, segíthetünk nekik a jellemfejlődés ezen szakaszában, buzdíthatjuk őket, hogy igenis az iskolai évek mókásak, érdekesek és izgalmasak lesznek.

A Képes Vagy Rá Fejlesztőház keretein belül az iskolai idegennyelv tanulásra való felkészítő kurzus tartozik hozzám, melynek során a gyermekek szerezhetnek egy alap szókincset angol nyelvből, melyet játékos, kreatív feladatokkal ismertetek meg velük. A közösség építő hatása, barátok szerzése, az angol nyelv megszeretése a fő cél, hogy amikor beül majd az iskolapadba, máris azt érezze, hogy igen, én ezt már tudom, hiszen megtanultam Nikivel.

Az iskolakezdés során a gyermeket érő első impulzusok meghatározóak a későbbi évekre nézve mind szociális szempontból, mind a tanuláshoz való hozzáállás tekintetében. Ha gyermeke már az első héten sikerélményekkel teli érkezik haza az iskolából, az a lehető legjobb dolog, ami történhet vele ebben az időszakban.

A legtöbb esetben a szókincs nagy hiánya okozza a legnagyobb problémát. Ezeket a problémákat megelőzhetjük, ha gyermekünket már az iskola előtt megismertetjük az angol nyelvvel.

A feladatok között szerepel majd többek között szólánc, színezős (és egyúttal színeket megtanuló) feladat, csoportfeladatok, témakörök szerinti rajzolós feladatok és még sok más. Végtelen a lehetőségek tárháza, maguktól a gyerkőcöktől is függ majd, melyik és milyen típusú játékok lesznek nekik szimpatikusak, hiszen ez az egész értük van, róluk szól és arról, hogy elhiggyék, képesek rá!